Toimittaja: Kaisu Niska

Aavapeikko antaa kyytiä pulkkakilpailussa.

AAVASAKSA – Aavasaksan laskettelurinteet ja varsinkin se uusi, kolmas rinne, saatiin lopulta virallisesti avatuksi viime lauantaina. Avajaissanat lausui Ylitornion kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reeta Laitinen.

Avajaiset oli alunperin tarkoitus pitää tammikuun lopulla, mutta silloin kova pakkanen hyydytti hissin ja avajaiset siirrettiin. Nyt kaikki toimi moitteettomasti, myös sää oli sellainen, että laskettelijat tarkenivat hyvin.

– Kuumahan niillä on! Monika Harri nauraa. Hän on miehensä Juhan kanssa seuraamassa heidän kolmen lapsensa laskettelua. Rinteessä ovat 16-vuotias Matti, 14-vuotias Kimmo ja 9-vuotias Henna.

Lapsista varsinkin Matti on erityisen innostunut laskettelusta, Monikan mukaan poika ”laskee mistä vain”. Aavasaksalla on Matin mielestä parasta ollut kolmas rinne – ennen sen varsinaista valmistumista. Rinteen raivaaminen kuulemma nuorten mielestä vähän pilasi sitä.

– Ne haluaa laskea puitten keskellä, Monika paljastaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?