Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Jokkiskisoissa on täysin oma tunnelmansa.

KITTISVAARA – Moottoriurheilua pidetään yhä edelleen miesten lajina. Jokamiesajoissa naisten osuus on kuitenkin vahva. Enemmän kuin miesten tai naisten laji, tämä on varsinaista perheurheilua.

Poikkinaintiajot on yksi Suomen suurimmista jokkiskisoista. Lajin harrastajille Kittisvaaran kisat ovatkin mieluisat ”suviseurat”.

– Tämä on tapahtumana sellainen, että tänne on vaan päästävä. On ilo silmälle huomata, kuinka paljon perheitä on mukana, kilpailujohtaja Arja Nuolioja toteaa tyytyväisenä.

Ruokaa, majoitusta ja lääkkeitä

Kisat näkyvät laajalti Pellon kesässä. K-market Ylirannan kauppias Marjo Konttaniemelle jokkisviikko on myynnillisesti vuoden yksi parhaimmista viikoista.

– Tietenkin se riippuu säästäkin, mutta kaikkia tuotteita menee tosin paljon.

Konttaniemellä on pitkä ura takanaan. Hän on jo oppinut varautumaan kisavieraiden tuloon. Osa heistä on tullut hänelle vuosien mittaan hyvinkin tutuiksi.

– Porukka on tosi rentoa. Heitä on mukava palvella.

Konttaniemi antaa erityiskiitoksen kisaväelle.

– He eivät ole ranttuja. Jos jokin tuote on päässyt loppumaan, he ottavat toisen tilalle.

Kisat näkyvät myös Pellon apteekissa. Apteekkari Anne Kiviniemen mukaan ulkopaikkakuntalaisia on liikkeellä enemmän.

– Selkeästi on näkynyt, että kylällä tapahtuu jotain, hän kertoo.

Kisavieraat ovat tarvinneet allergia- ja särkylääkkeitä sekä haavanhoitotuotteita. Kisapäivien sää oli välillä koleahko, mutta aurinko jaksoi kuitenkin paistaa. Niinpä katsomossa ja radan varrella katsojat altistuivat pitkään paisteelle.

– Auringonpolttamiinkin haettiin helpotusta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?