Toimittaja: Kari Kaulanen

Harri Kuusijärvi viihdytti juhlayleisöä taidokkaalla soitollaan. Juhlasalin seinillä oli metrikaupalla Risto Kuusijärven keräämiä lehtileikkeitä vuosien varrelta.

LANKOJÄRVI – Juhlinta alkoi perjantai-iltana Kiekerö-areenalla Lankomiesten 30-vuotisjuhlakonsertilla ja jatkui lauantai-illan tansseilla samalla lavalla.

Lankojärvi-Matinlompolon Kyläyhdistys ry:n 40-vuotisjuhlaa vietettiin sunnuntaina. Edellisillan tanssien jälkeen alkanut ja lähes taukoamatta jatkunut sade oli pakottanut siirtämään juhlan koulun juhlasaliin. Se ei kuitenkaan vaikuttanut tunnelmaan, joka oli juuri niin kodikas ja yhteisöllinen kuin Lankojärvellä on tapana.

Tilaisuus alkoi viikonloppuna urakoineen Harri Kuusijärven säestämällä Tornionlaakson laululla.

Ensimmäisten joukossa

Tervehdyssanat lausui kyläyhdistyksen puheenjohtaja Risto Kuusijärvi. Hän muistutti, että yhdessä tekeminen erilaisten yhdistysten puitteissa ja muutenkin on ollut kylille ominaista jo ennen kylätoimikuntien perustamista.

Yhteistoiminta alkoi hiipua 1960-luvun muuttoliikkeen myötä.

– Ensimmäisten kylätoimikuntien perustaminen ajoittuu 1970-luvun lopulle, kun ihmiset alkoivat palata juurilleen. Oma kylämme oli ensimmäisten joukossa.

Tarkka perustamispäivä ei ole tiedossa, koska kyseiset asiakirjat eivät ole säilyneet, eivät ainakaan tietopaikassa. Joka tapauksessa toiminta alkoi vuoden 1979 aikana.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?