Toimittaja: Kari Kaulanen

Rinki Oy:n ekopiste Pellossa.

PELLO – Kirjaston takana sijaitsevan ABC: tankkauspisteen taakse ilmestyi viime vuoden lopulla kaksi isoa, kauempaa katsoen epämääräisen näköistä harmaata laitetta. Lähemmin tarkasteltuina ne osoittautuvat kartongin- ja muovinkierrätyspisteiksi.

Niiden vieressä on kolmas, pienempi säiliö, joka on tarkoitettu metallille. Myöhemmin paikalle on tulossa vielä säiliö lasinkeräystä varten.

Ekopisteen on toimittanut Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy. Yrityksellä on yli 1 800 vastaavaa pistettä eri puolilla Suomea.

Aluepäällikkö Harri Patana Rinki Oy:stä kertoo, että yhtiö on käynyt läpi kaikkien Suomen kuntien olemassa olevat kierrätyspisteet ja pisteyttänyt ne. Sen jälkeen on kartoitetttu vähittäistavarakaupat, joiden yhteyteen ekopisteen voisi sijoittaa.

– Vähittäistavarakaupat siksi, että niissä me kaikki joudumme joskus käymään, jolloin kierrätys voi tapahtua samalla reissulla, Patana perustelee.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?