Toimittaja: Pirjo Satta

Vuosikymmenten uurastuksista VPK: toiminnasta palkittiin seuraavat henkilöt: Ylärivi: Kosti Tuisku, Mikko Trast, Mikael Lohiniva, Marko Trast, Pasi Jolma, Timo Uusimaa. Alarivi: Mari Rousu, Niina Karkiainen, Lauri Björninen, Kari Tapani, Pauli Salmi, Pasi Lahtinen ja Eija Korhonen. Kuvasta puuttuu palkittu Pertti Aapajärvi. Kuvasta puuttuvat myös pitkistä joulupukin tehtävistä ansioituneet Paavo Horneman ja Pentti Parkkila.

YLITORNIO – Ylitornion VPK:n perustamisvuonna 1949 oli tavoitteena sama päämäärä kuin nykyään: tarve ja halu auttaa tarvitsevia. Tämä asia ei ole muuttunut vuosien varrella mihinkään. Viime viikon lauantaina 70 vapaapalokuntalaista ja juhlavierasta juhlistivat ja muistelivat pitkää matkaansa. VPK:n päällikkö Mikael Lohiniva kertoi juhlapuheessaan, kuinka palokuntatoiminta on hänen aikanaan muuttunut enemmän pelkästä harrastuksesta sivutyöksi.

– Teemme tätä työtä pienellä aktiivisella työllä, väkisten käy näin. Muutoksia on ollut paljon, mutta perusajatus on pysynyt aina samana. Muutokset ovat vaatineet sopeutumista, harjoittelua ja tottumista uusiin toimintatapoihin. Kymmenen vuotta sitten oli esimerkiksi rakennuspalo, missä oli paljon savusukellusta. Paloasema haisi parin viikon ajan kuin olisimme olleet savustamossa.

– Nykyään savulle haisevat vaatteet pakataan jo palopaikalla pusseihin, jotka avataan vasta pesussa. Välineet ja laitteet pestään paloasemalla hyvin ja silloinkin käytetään suojavarusteita. Kaiken tarkoitushan on meidän kaikkien terveys ja hyvinvointi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?