Toimittaja: Minna Siilasvuo

Lankojärven tapahtumassa oli puuhaa lapsillekin. Kuva: Erkki Torikka

TORNIONLAAKSO – Sää suosi lauantaina järjestettyä Avoimet kylät -tapahtumaa. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpömittarien lukemat kuuluttivat kaikille oikeaa hellepäivää. Lempeä tuuli – joka puhalsi paikka paikoin melkein tukan päästä – piti huolen siitä, että olo avoimissa kylissä ei käynyt tukahduttavaksi.

Tapahtumaan osallistuneissa kylissä Meltosjärvellä, Etelä-Portimojärvellä, Lankojärvellä, Juoksengissa ja Turtolassa oli mukana kyläläisiä ja sopivasti vieraita. Kyläelämä näytti parhaat puolensa, sillä kielet lauloivat ja jutellessa tuli tehdyksi monenlaisia talkooaskareita oman kotikylän hyväksi.

Avoimet kylät -tapahtuma on lunastanut paikkansa kesätapahtumien kirjossa. Vaikka se on usein ”tapahtuma” vain siinä mielessä, että kyläläiset tekevät yhdessä ympäristö- ja muita talkoita, se tarjoaa esimerkiksi uusille kyläläisille oivan tilaisuuden soluttautua muina naisina ja miehinä mukaan kylän elämään.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?