Toimittaja: Mirjami Hyttinen

Erasmusopettajat viidestä koulusta Dame Ellen Pincent Schoolin edustalla.

– Liikuntaa ja musiikkia käytettiin Dame Ellen Pinsent -koulussa mainiosti rytmittämään oppitunteja ja opetusta, rehtori Sari Lantto kertoi vaikutelmistaan Birminghamissa. Tietyn musiikin kuullessan oppilaat alkoivat välittömästi kasata koulutavaroitaan ja siivota pöytiä.

Erasmus+ ja SEN-projekti jatkuivat helmikuun alussa, kun vuorossa oli viikko monikulttuurisessa Dame Ellen Pinsentin erityiskoulussa Birminghamissa.

Ylitornion yhteiskoulun lukiolta projektiviikkoon osallistuivat Sarin lisäksi Hanna Viippola ja Mirjami Hyttinen.

Mukana oli opettajia kaikista viidestä projektioppilaitoksesta, Irlannista, Pohjois-Irlannista, Iso-Britanniasta, Hollannista ja Suomesta. Opiskelijoiden ja opettajien tvt-osaamisen kehittäminen oli jälleen vaihtoviikon tavoitteena.

– Teknologian merkitys erityista tukea tarvitsevien oppilaiden kanssa näkyi hienosti. Esimerkiksi autistinen lapsi ei uskaltanut puhua ihmisille, mutta padille puhuminen onnistui hyvin, totesi Sari. Teknologiaa hyödynnettiin monin tavoin myös arvioinnissa ja ryhmien liikuttamisessa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?