Toimittaja: Minna Siilasvuo

Santeri Nurminen sai ensimmäisenä ylitorniolaisena tietokirjastipendin. Kuva: Markku Varis.

YLITORNIO – Ylitornion peruskoulun 9B:n oppilas Santeri Nurminen yllättyi kevätjuhlassa iloisesti, sillä hän sai käteensä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Lauri Jäntin säätiön jakaman sadan euron suuruisen tietokirjastipendin.

Santeri ei suinkaan ollut ainoa, joka yllättyi, sillä nyt yhdeksättä kertaa jaettu stipendi osui ensimmäistä kertaa Ylitorniolle. Kyseistä stipendiä voivat hakea oppilailleen yläasteiden, lukioiden ja ammattikoulujen opettajat.

– Opettaja selitti, että olen kehittynyt kirjallisuuden opinnoissani siten, että pystyn luomaan ja tulkitsemaan kritiikkiä, tyytyväinen Santeri toteaa.

Santeri on erityisen kiinnostunut luonnontieteistä, mutta ei myönnä olevansa mitenkään rajoittunut tietokirjallisuuden ja opiskelun suhteen.

– Jatkan koulunkäyntiä lukiossa ja sen jälkeen joko yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Todennäköisesti ainakin seuraavat kolmesta viiteen vuotta menevät enemmän tai vähemmän tiiviisti opiskelun parissa.

Entä mitä peruskoulunsa päättänyt nuori mies tekee yllättäen ja pyytämättä saadulla satasella? Ihan sitä mitä pitääkin: ostaa tietokirjallisuutta. Stipendi meni siis täsmälleen oikeaan osoitteeseen!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?