Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Jenni Airaksinen ja Kimmo Haapasalo olivat tyytyväisiä pellolaisten päättäjien ja vaikuttajien käymään rohkeaan keskusteluun.

PELLO – Kunnan päättäjät, viranhaltijoita ja yhteistyötahoja kokoontui toissa viikolla saman pöydän ääreen. Teemana oli pohtia kunnan tulevaisuutta, sen vetovoimatekijöitä ja haasteita. Näissä pohdinnoissaan Pello ei suinkaan ole yksin.

Erityisesti kasvavista sosiaali- ja terveysmenoista selviäminen vaatii kuuluisia leveämpiä hartioita. Pello sai kiitosta, että kunnassa ”siilorajoja” on rikottu. Eri toimialat tekevät hyvää yhteistyötä.

– Nyt aletaan etsiä sitä, mitä meillä on, mikä versoo ja kukkii, Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen kiteyttää päivän tavoitteen.

Rohkeaa keskustelua

Airaksinen oli saapunut vetämään kunnan strategiapäivää yhdessä konsultointi- ja kehittämisyhtiö FCG:n projektijohtaja Kimmo Haapasalon kanssa. Kuntatoimijoiden lisäksi yhteiseen pöytään oli kokoontunut ikäneuvoston ja nuorisovaltuuston edustajia.

Päivän aluksi vieraat esittivät kunnan lähtötilanneanalyysin eri tunnusluvuin arvioituna.

Analyysin pohjalta osallistujat jakaantuivat ryhmiin pohtimaan sen herättämiä ajatuksia ja kenties oivalluksiakin. Tavoitteena oli aloittaa keskustelu kuntastrategian päivittämisestä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?