Toimittaja: Sari Lantto

Viime syksynä minua pyydettiin luennoimaan iPadien opetuskäytöstä, muutosjohtajuudesta ja suomalaisesta koulutusjärjestelmästä Johannesburgissa 13.–15.5. järjestettävään iPad-koulutustapahtumaan. Sain kutsun luennoijaksi ja kouluttajaksi ThinkAhead-yritykseltä, joka on Applen virallinen jälleenmyyjä Etelä-Afrikassa.

Vaikka Johannesburg ei ole maineeltaan kaikkein turvallisin kaupunki, vastasin kyllä, koska pääesiintyjäksi pääseminen näin suureen kansainväliseen tapahtumaan on todella suuri kunnia ja upea mahdollisuus saada lukiomme hienolle toiminnalle lisää näkyvyyttä.

St Stithianin valtavalla yksityisellä oppilaitoskampuksella järjestettävään tapahtumaan osallistui yli 200 eri alan opettajaa ympäri eteläistä Afrikkaa. Kaukaisimmat osallistujat olivat Namibiasta, Zimbabwesta ja Mosambikista. Tapahtumaa oli mainostettu otsikolla Suomi tulee Etelä-Afrikkaan, mikä kertoo siitä, kuinka arvostettu ja tunnettu suomalainen koulutusjärjestelmä on ympäri maailmaa.

Saavuin Johannesburgiin lauantaina 10.5. Matkalaukkuni sen sijaan saapui vasta maanantai-iltana seikkailtuaan muutaman päivän muun muassa Amsterdamissa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?