Toimittaja: Minna Siilasvuo

Mirja Heinonen, Marja Leena Niemi, Pekka Lovikka, Tapani Melaluoto, Kari Niemelä ja Juha Alapuranen kävelivät Alkkulanraitin päästä päähän. Matkalla tehtiin tietysti välillä myös bisnestä.

YLITORNIO – Ylitornion yrittäjäyhdistyksen aktiivit osoittivat lempeänä kevätiltana aktiivisuuttaan lähtemällä yhdessä iltakävelylle. Kävelyn tarkoituksena oli luoda yleissilmäys Alkkulanraittiin koko sen pituudelta, ja keskustella mieleen tulevista parannusehdotuksista.

Liikunnalliset tapaamiset muutaman kerran vuodessa ovat muodostuneet ylitorniolaisille yrittäjille jo perinteeksi.

Iltakävelyyn osallistui puolenkymmentä reipasta yrittäjää vahvistettuna kunnanjohtaja Tapani Melaluodolla. Matka taittui ripeään tahtiin kaunista säätä ja kunnostettua raittia ihastellen.

Välikahvit Kammarissa

Tuiki tarpeelliset välikahvit nautittiin Hotel Kievarin Kammarissa, missä muisteltiin Alkkulanraitin kunnostusurakkaan liittyviä käänteitä.

– Kuntakeskuksen tieremontti ei olisi mitenkään onnistunut ilman yrittäjien tukea. Kunnostuksen rahoituksen saamiseksi vaadittiin tukihanke, ja yrittäjät polkaisivat suunnilleen yhden viikonlopun aikana Parempi kilpailukyky -hankkeen, Tapani Melaluoto totesi.

Yhteistuumin todettiin, että Alkkulanraitin varrella on edelleen mukavasti liikkeitä, vaikka tyhjiäkin ikkunoita on näkyvissä. Myös Kopanmäen teollisuusalueen haastava, mutta lopulta hyvin onnistunut opasteitten laitto kirvoitti yrittäjistä kehuja.

Patsas Sami Jauhojärvelle?

Juha Alapuranen oli sitä mieltä, että Ylitornion kiertoliittymään pitäisi ehdottomasti saada Sami Jauhojärven patsas. Parantaisiko se sitten liikenneturvallisuutta vai ei – siitä ei syntynyt täyttä yksimielisyyttä – mutta se houkuttelisi ehkä matkailijoita poikkeamaan kylänraitille.

– Ensin pitäisi järjestää ideakilpailu ja sitten patsaskilpailu. Kyläkuvan somistamista voisi vielä miettiä, Pekka Lovikka suunnitteli.

Kievarista matka jatkui kohti Alkkulanraitin pohjoispäätä.

– Täytyy sanoa, että Alkkulanraitin kunnostustyö on onnistunut, ja lopputulos miellyttää silmää, Tapani Melaluoto totesi katsellessaan Kievarin ovelta Alkkulanraittia etelään ja pohjoiseen.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?