Toimittaja: Pirjo Satta

Reijo Mäki toivottaa kaikki tervetulleiksi kakkukahville perjantaina.

PELLO – Lampsijärveltä kotoisin olevasta Reijo Mäestä tuli bensakauppias aivan vahingossa. Hän ei tuntenut alalta ketään eikä ollut työskennellyt huoltoasemalla päivääkään. 1970-luvun alussa hän toimi ensin kolme vuotta Rovaniemellä Pörhön autoliikkeen korjaamon työnjohtajana. Vuonna 1973 hän siirtyi Pörhön Autoliikkeen korjaamopäälliköksi Ouluun. Tuolloin Pörhön pääedustusmerkkinä oli Peugeot.

Peugeotin maahantuoja edellytti, että piirimyyjien oli perustettava alihuoltopiste alueellaan oleviin pitäjiin, joissa oli yli 10 000 asukasta. Kuusamon piste perustettiin Veikko Veteläisen Essolle.

Sopimukseen kuului säännöllinen käynti alihuoltopisteissä katsomassa, että kaikki sujuu Peugeotin mallin mukaan. Kuusamossa käydessään Reijo oli katsonut Veikon työskentelyä ja tuumannut itsekseen, että tätä hommaa voisi tehdä itsekin.

Tammikuussa vuonna 1979 hän huomasi Kalevassa ilmoituksen, että Esso etsii kauppiasta Pellon ja Kolarin asemille. Molemmat asemat olivat menneet kiinni ja Veikon luona nähty oli jäänyt mieleen kytemään. Tapaamisesta sovittiin ja neuvoteltiin tulevan vuokranantajan ja Esson piiripäällikön kanssa. Pellon Esso avattiin jälleen 13.4.1979. Siitä alkoi pitkä ja mielenkiintoinen 40-vuotinen ura, jolle ei loppua näy.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?