Toimittaja: Pirjo Satta

Saimi ja Eemil pääsivät mukaan soittimien kanssa. Vasemmalla takana Rike Pietilä, Jomppe Itkonen ja Tommi Salmela. Edessä vasemmalta laulajat Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi.

YLITORNIO – ”Keväisiä lehtiä löhtiä, ötököitä pötököitä, leperöisiä kökeröisiä matelijoita motelijoita, kärpäsiä körpösiä. Viiksikkäitä vääksittäitä vahvoja ja laiskoja kisailijoita. Hitaita hoteita, kivoja kovia värikkäitä tummia ja vaaleita”.

Näin puhkesi päiväkodin eskaripojan Remun runosuoni 15 vuotta sitten. Ötököitä pötököitä -laulusta onkin tullut yksi lasten suosikkikappaleista, joka on ollut Soiva Siili -orkesterin ohjelmistossa jo monta vuotta.

Oululainen Soiva Siili -orkesteri on toiminut yhdessä jo kaikkiaan 24 vuotta. Ylitorniolla esiintyneellä kokoonpanolla he ovat esiintyneet 15 vuotta. Päiväkodissa varhaiskasvattajan taustan saaneet Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi kertoivat, että laulujen tekeminen alkoi päiväkodin arjen arkisista asioista.

– Mietimme, mikä meitä itseämme ja lapsia ehkä askarruttaa. Uudella levyllä on esimerkiksi laulu Puiden orkesteri. Laulun tekeminen lähti siitä, että nykylapsi ei enää kohta tunne puiden nimiä. Laulun päähenkilöt ovat koivu, kuusi ja mänty.

– Teemme noin 170 keikkaa vuodessa ja meillä on erilaisia yhteistyökumppaneita. Olemme tehneet yhteistyötä big bandin, sotilassoittokunnan, nukketeatterin, nykytanssin ja jopa sinfoniaorkesterin kanssa. Itsellemme nämä ovat olleet suuri rikkaus. Uutena juttuna olemme tehneet stand up -huumoria lapsille Matti Patrosen kanssa. Olemme onnistuneet siinä jännällä tavalla. Lapset ymmärtävät hyvin tämän lajin huumoria.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 13.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?