Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Kaksi äitiä, kolme tytärtä, Senja, Annika ja Laura Saukkoriipi juhlivat äitienpäivää kolmen sukupolven voimin.

PELLO – Äitienpäivää vietetään lähes maailmanlaajuisesti. Sen ajankohta ja juhlan painopiste voivat vaihdella maittain, mutta yhtä kaikki keskiössä on äitien merkitys perheilleen ja yhteiskunnalle.

Meillä päiväkodeissa ja kouluissa kirjoitetaan runoja ja onnentoivotuksia itsetehtyihin kortteihin. Isät hikoilevat täytekakkujen kanssa. Presidentti palkitsee äitejä kunniamerkein.

Juhlinnan keskellä voisi pohtia, kuka oikeastaan on äiti. Rajataanko se vain biologisin perustein tai juridisin sopimuksin? Yhtä kaikki päivä on varsin tunnelatautunut.

– Äitissä parasta on nauru, kolmivuotias Laura Saukkoriipi kihertää ujosti äitinsä Annika Saukkoriipin kainalosta.

Erilainen äitisuhde

Konttajärveläinen Senja Saukkoriipi eli lapsuutensa isovanhempiensa luona. Heillä itsellään oli 11 lasta. Lapsiluku ikään kuin lisääntyi vielä yhdellä Senjan myötä. Kaikille riitti rakkautta ja huolenpitoa.

Senjalla on häntä nuorempi sisko, joka asui äitinsä ja tämän uuden miehen luona. Senja vietti aikaa ja äitienpäiviä myös biologisen äitinsä perheen luona.

– Mie kasusin ämmin ja papan luona. Minulle pappa oli kaikki kaikessa, Senja muistelee.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?