Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Ylitornion yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Mervi Rastas ja yrittäjä Kerttu Helynen jakoivat Pellon ja Ylitornion yhteisessä naisyrittäjäpäivässä näkemyksiään.

PELLO – Mitäpä jos paikkakunnan naisyrittäjät menisivät viideksi päiväksi lakkoon? Ylitornion yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Mervi Rastas herätti naisyrittäjäpäivän osallistujat mielenkiintoisella ajatusleikillä.

Rastaan ilmaan heittämä kysymys ja alustus havahduttivat kuulijat miettimään, miten paljon naisten vetämät yritykset vaikuttavat kuntiemme ilmeeseen ja arjen sujumiseen.

– Täällä on totuttu ajattelemaan, että aivan sama, mikä lakko. Ruotsista saa tavaraa, Rastas jatkaa.

Naisyrittäjät yhdistävät

Harmittomalta vaikuttava lakko saisi toteutuessaan kunnat melkolailla sekaisin. Pellossa olisi auki vain yksi ruokakauppa. Ylitornion ja Pellon hautausurakoitsijat ovat naisia.

– Vainajat jäisivät viikoksi terveyskeskuksiin, Rastas valottaa.

Puolet huoltoasemista olisi kiinni. Kahville ei pääsisikään jokaiseen tuttuun paikkaan. Hammaslääkäreiden ja fysioterapeuttien palvelut sakkaisivat. Kukkiakaan ei saisi totutusti.

Naisyrittäjien panos kunnissa on näkyvä ja merkittävä. He elävöittävät kuntakeskukset.

– He ovat kunnan elinvoimaisia tekijöitä. Sen lisäksi he usein toimivat aktiivisesti myös paikallisissa järjestöissä ja yhdistyksissä, Rastas toteaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?