Toimittaja: Kari Kaulanen

Miesten kokonaiscupin voittanut Tero Similä vauhdissa Ainiovaaran kurveissa.

AINIOVAARA – Ainiovaaran hiihtostadion oli parin viikon jälkeen jälleen hiihtokisojen näyttämönä, kun vaaran laduilla suksittiin kaksipäiväiset kilpailut.

Vaikka Ainiovaaran pääsiäishiihdoilla on jo pitkät perinteet, tällä kertaa pantiin ehkä alulle myös uutta perinnettä.

Pääsiäisen kilpailut olivat nimittäin osa ensimmäistä kertaa hiihdettyä Koillismaa–Tornionlaakso FIS-cupia. Sen kaksi ensimmäistä osakilpailua hiihdettiin Taivalkoskella pitkäperjantaina ja lankalauantaina ja toiset kaksi Ylitorniolla pääsiäispyhinä. Jälkimmäisistä ensimmäisen järjesti Karihaaran Visa ja toisen Aavasaksan Urheilijat.

Tavallista lämpimämmät kelit olivat sulattaneet lunta ja pehmittäneet ladut niin, että järjestäjät harkitsivat jopa kilpailujen perumista. Lopulta ne kuitenkin hiihdettiin, joskin aivan viime hetkillä, sillä maastossa alkoi näkyä jo lähes yhtä paljon kesämaata kuin luntakin.

Kilpailuissa oli sarjoja kahdeksanvuotiaista yli seitsenkymppisiin ja hiihtäjiä oli ympäri Suomea. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan hiihtäneet kaikissa osakilpailuissa, mutta jokaisesta sarjasta löytyi hiihtäjä, jonka yhteispisteet riittivät cupin voittoon. Se taas onnistui jopa vain kahteen osakilpailuun osallistumalla.

Miesten yleisen sarjan cup-voiton kaikki osakilpailut voitti Ounasvaaran Hiihtoseuran Tero Similä. Naisten cup-voittaja oli virolainen Mariel Merlii Pulles, joka edustaa Vantaan Hiihtoseuraa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?