Toimittaja: Minna Siilasvuo

PELLO – Väylän väärti, Allan Lehto, sai lauantaina arvoisensa ja näköisensä juhlan, kun noin 1200 kuulijaa ja 80 esiintyjää kokoontui Rohki-halliin juhlimaan Allanin ja hänen puolisonsa Brittan 80-vuotispäiviä kolmisen tuntia kestäneellä jättikonsertilla.

Tornionlaakson asukaslukuun nähden monumentaalinen konsertti sujui kuin rasvattu. Kaikki toimi, esiintyjät olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kirsikkana kakun päällä oli juontotehtävään nakitettujen KG Aasan ja Harry Ylisaukko-ojan keskinäinen naljailu kahden esiintymislavan välimaastossa. Mistäkö? Tietysti rakkaiden naapurusten ikuisesta kiistakapulasta, keskinäisestä paremmuudesta. Yhdestä asiasta he olivat kuitenkin samaa mieltä.

– Allan on ainoa miljonääri, jolle kukaan ei ole kateellinen – niin paljon hän on tukenut Tornionlaakson kulttuurielämää. Hän on lahjoittanut alueen kulttuurille arviolta 15–20 miljoonaa kruunua.

Esiintyjiä laidasta laitaan

Kaikkia esiintyjiä on mahdotonta luetella, mutta joukkoon mahtui niin kuoroja, kansanmusiikin esittäjiä kuin iskelmän taitajia. Kiinnostavana poikkeamana esiintyi norjalaissyntyinen sopraano Laila Thortveit.

Juhla päättyi RajRaj-bändin vauhdikkaaseen esiintymiseen ja yhdessä laulettuun tuttuun ikivihreään Kultainen nuoruus.

Entä kumpi olikaan parempi, Suomi vai Ruotsi? Siitä KG:lla ja Harrylla riitti sanottavaa puolin ja toisin, mutta taisipa Suomen ja Ruotsin välinen paremmuus jäädä vieläkin ratkaisematta.

Ehkä siitä saadaan selvää Allanin 90-vuotisjuhlissa…

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?