Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Anne Anttila (oik.) ja Airi Vaaramaa ovat tehneet kymmenen vuotta yhteistyötä eri hankkeissa maaseudun elinvoiman ja viihtyvyyden lisäämiseksi.

PELLO – Outokaira tuottamhan ry:n uusi hanke peräänkuuluttaa mielikuvitusta ja luovuutta lisäämään maaseudun asukkaiden ja järjestöjen toimeentulomahdollisuuksia ja viihtyisyyttä. Alueen toimijat voivat hakea rahoitusta matkoihin, joiden kautta etsitään uusia ideoita ja toimintatapoja. Nyt lähdetään luvan kanssa merta edemmäksi kalaan.

– Yleensä tiedämme tarkkaan, mitä hankkeissa tehdään. Tämä on erilaista. Nyt haetaan uusia ajatuksia ja ideoita, mitä hyvänsä, kunhan ideat ovat Outokairan strategian mukaisia, Outokaira tuottamhan ry:n toiminnanjohtaja Anne Anttila kertoo innoissaan.

Hankkeen malli Keski-Suomesta

Teemahanke on yksi hankemuodoista, joita Outokaira on toimintavuosiensa aikana rahoittanut. Tämä hanke sai inspiraationsa Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalolta, jolla oli kokemusta Kyyjärvellä toteutetusta vastaavasta ideasta etsiä yhteistyötahoja ja uudenlaisia toimintatapoja oman elinpiirin ja kokemuksen ulkopuolelta.

– Teemahanke ei ole nopea, eikä helppo. Meidän tarkoituksena on saada tuttujen toimijoiden rinnalle uusiakin toimijoita mukaan kehittämään kotiseutuamme, Anttila painottaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson lehdestä sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?