Toimittaja: Kari Kaulanen

YLITORNIO – ”Painaa, painaa!” ”Jaksaa, jaksaa!” ”Hyvä Ritu!” ”Hop, hop!”

Monenlaiset kannustushuudot kaikuivat viikonloppuna Ainiovaaran rinteillä, missä miteltiin kahtena päivänä niin Suomen cupin viestivoitoista kuin Suomen cupista ja Suomen mestaruuksista pitkillä matkoilla.

Kun Iivo Niskanen kääntyi kuninkuusmatkalla eli 50 kilometrin hiihdossa rankan nousun päältä laskuun, joku huusi hänelle:

– Hyvä Iivo, 20 sekuntia jäljessä!

– Ketä? kuului Iivon huuto alamäen suunnasta.

– Mattia!

Matti tarkoitti tietenkin Matti Heikkistä, joka jätti samalla jäähyväiset hiihtomaajoukkueelle. Myös Anssi Pentsinen lopetti maajoukkueuransa Ainiovaaran viisikymppisellä.

Ylivoimaiset voittajat

Huoltajia, juottajia ja kannustavaa yleisöä riitti ladun varrelle, vaikka varsinkin sunnuntaina oli todella navakka ja kylmä tuuli. Luvattu räntäsade alkoi onneksi vasta kilpailujen päätyttyä.

Kun viidenkympin hiihtäjät lähestyivät maalia ja ratkaisun hetkiä, väki valui ladun varrelta maalialueelle. Siellä nähtiinkin dramaattinen ratkaisu, kun Matti Heikkinen väsähti lopussa totaalisesti. Niinpä häntä ennen maaliin saapunut, alkumatkasta johtanut, mutta lopussa myös sipannut Joni Mäki nousi pronssille.

Niskanen voitti, ja toiseksi tuli hänen lankomiehensä Juho Mikkonen. Miesten välistä eroa oli vajaat kaksi minuuttia.

Yhtä ylivoimainen kuin Iivo Niskanen oli naisten 30 kilometrin kilpailun voittanut Krista Lähteenmäki, joka löi toiseksi tulleen Laura Monosen puolellatoista minuutilla. Kolmas oli Juho Mikkosen puoliso Kerttu Niskanen.

Lue lisää kisoista Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivuilta 10-11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?