Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Iina Willström laski mäkeä yhdessä Lumipörrön kanssa.

RITAVAARA – Hiihtokeskuksen talvitapahtuma järjestettiin jo kahdeksannen kerran. Sitä olivat puuhaamassa Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) yhdessä kunnan nuorten työpajan kanssa. Ammattiopiston Lappian Pellon toimipisteen eräopasopiskelijat olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.

– Tässä vähän kalibroidaan räiskäleen paistoa, eräoppaaksi opiskeleva Petri Saukkoriipi veistelee odottaessaan paistinpannun kuumenemista ja taikinan oikeaa paksuutta arvioidessaan.

Arvokasta vapaaehtoistyötä

15-vuotias Valtteri Lahti työskentelee apulaisena ja vapaaehtoisena MLL:ssä. Hän on hieno esimerkki siitä, kuinka vapaaehtoistyö voi tarjota nuorillekin antoisan paikan vaikuttaa. Hän kertoo osallistuvansa MLL:n kaikkiin tapahtumiin ja kokouksiin Pellossa.

– Ihmisten auttaminen on se juttu, hän miettii halukkuuttaan vapaaehtoistyöhön.

Lahti paistoi makkaraa yhdessä Merja Saukkoriipin kanssa. Makkaranpaistosta saadut tulot käytetään MLL:n järjestämiin perheitten tapahtumiin ja tukioppilastoimintaan.

– Kaikki menee. Me emmä ossaa säästää rahhaa, Saukkoriipi nauraa.

Lue lisää meän Tornionlaakson sivulta 17.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?