Toimittaja: Minna Siilasvuo

Ruoka maistuu ja juttu lentää Etelä-Portimojärven kylätalon pitkässä pöydässä.

ETELÄ-PORTIMOJÄRVI – Etelä-Portimojärven kyläyhdistyksen väellä riittää virtaa, vaikka he itse heittäytyvätkin helposti vaatimattomiksi ja vakuuttavat olevansa vanhoja ja hitaita. Totuus on toinen, ja se selviää nopeasti kyläyhdistyksen ruokapäivässä.

– Olemme me järjestäneet ruokapäiviä varmaan ainakin kymmenen vuoden ajan. Kun koulu tuli meille, saimme sopivat tilat tällaisten tilaisuuksien järjestämiseen, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Rauha Turunen kertoo.

Noutopöytä on koreana. Tarjolla on liha- ja kalaruokaa lisukkeineen ja jälkiruoka tai pullakahvit aterian päätteeksi. Ateria on edullinen, ja tarjoukseen tartutaan ilomielin. Yksi jos toinenkin ostaa mukaan ruokaa myös seuraavaa päivää ajatellen.

– Teimme heti alkajaisiksi hankkeen, jolla hommasimme koululle astiat, ruokailuvälineet, padat ja kattilat. Myöhemmin on hankittu muun muassa lämpöhaude ruuan tarjoiluun ja nyt suunnitelmissa on pienen kylmävitriinin hankkiminen.

Syöjiä tulee kauempaakin kuin kävelymatkan päästä, sillä ruokapäivän etuihin kuuluu vatsan täyttämisen lisäksi leppoisa jutustelu tuttujen ja vähän vieraampienkin kanssa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?