Toimittaja: Minna Siilasvuo
Sonja Konola, Inkeri Tiensuu, Elina Hartikainen, Jenni Vanha ja Eila Havela aikovat vetää pellolaisten parhaaksi yhtä köyttä – vieläpä samaan suuntaan.


PELLO – Nykyään on muotia sisällyttää kaikkea kaikkeen. Ollaan poikkitieteellisiä ja -taiteellisia ja kouluopetuksessakin integroidaan tavanomaiseen opetukseen liikuntaa, yrittäjyysopintoja ja mitä milloinkin. Ei ihan yhtä muodikasta, mutta huomattavasti yleisempää on vetäytyä omaan koloonsa pohtimaan yksin omia asioitaan. Molempia tyylejä kutsutaan elämäksi.
Pellolaiset terveys- ja hyvinvointialan järjestöt ovat päättäneet kiitää muodin aallonharjalla, ja järjestää ainakin kerran vuodessa yhteisen kokoontumisen, missä voisi tutustua kaikessa rauhassa ja ystävyydessä pellolaisten järjestöjen toimintaan.
Alustavan tapaamisen kutsui koolle muistikaveriksi kouluttautunut Sonja Konola, joka äityi ihmettelemään Pellon uskomatonta tilannetta. Koko kunnassa ei ole yhtään muistisairasta! Vai onko sittenkin?
– Ihmiset pelkäävät leimautumista. On helpompi kertoa olevansa vaikka sydänsairas tai reumaatikko kuin muistisairas tai mielen sairautta poteva. Uskon, että yhteinen tilaisuus madaltaisi kynnystä tulla tutustumaan erilaisten järjestöjen ja kerhojen toimintaan.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?