Toimittaja: Pirjo Satta

Petra Talvensaari on nähnyt hyviä kokemuksia perhetukitoiminnasta. Hän tähdentää, että tukiperheenä voivat toimia myös eläkeläiset.

YLITORNIO – Seudullinen sijais- ja tukiperhetyöntekijä Petra Talvensaari Kemistä kävi tämän viikon maanantaina kunnantalolla kertomassa tukiperhetoiminnasta. Viime elokuussa tehtävässään aloittanut Petra kävi Ylitorniolla ensi kertaa näissä merkeissä viime syksynä. Silloin infoon osallistuneita oli huomattavasti enemmän.

Monet ovat ehkä pohtineet, mitä tukiperheenä oleminen tarkoittaa. Toiminta kiinnostaa, mutta asiasta ei ole tarpeeksi tietoa.

Tukiperhetoiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa. Se on sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaista avohuollon tukitoimintaa lapsiperheille. Tukiperhetoiminnan tavoitteena on auttaa lasta ja hänen perhettään erilaisissa elämäntilanteissa, sekä vahvistaa ja edistää lapsen myönteistä kehitystä.

Petra vastaa Kemin, Tornion, Keminmaan, Tervolan ja Ylitornion alueiden tukiperhetoiminnasta.

– Tällä hetkellä näissä kunnissa on vähän alle 30 tukiperhettä. Yli 20 lasta odottaa tukiperhettä, joten tarvetta uusille tukiperheille on paljon. Osaksi puutteeseen vaikuttaa se, ettei ihmiset tiedä tukiperheen edellytyksiä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?