Toimittaja: Anna-Maria Vainionpää

Martti Kovalainen ja Eero Ylitalo iloitsevat kunnan yrittäjähenkisyydestä.

PELLO – Kunnan sinisillä teltoilla kävi iloinen porina. Kahvi ja tuoreet räiskäleet tuoksuivat, kun kunnanjohtaja Eero Ylitalo toivotti väkeä tervetulleeksi kuin vanhan ajan torikokoukseen. Asiasta jos toisesta oltiin yhtä mieltä, eri mieltä ja vähän sinne päin. Ilmassa oli selvästi kevään tuntua.

– Hyvältä tämä näyttää. Eero on positiivisella ajatuksella, poliittista suuntaa katsomatta. Se on kaikkien puolueitten mies, räiskälekahvejaan nauttimaan tullut Jouni Jaako tiivistää näkemyksensä ”kunnanisästä”.

Samaan orkesteriin

Ylitalo aloitti työt kunnanjohtajana noin vuosi sitten. Hänelle syntyi ajatus matalan kynnyksen tapahtumasta aikaisemmassa työpaikassaan Kyyjärven kunnanjohtajana, kun hän tarjosi kuntalaisille läksiäiskahvit.

Ylitalon mukaan tunnelmat kunnassa olivat vuosi sitten jännitteiset. Kulunut vuosi on ollut uudenrakentamisen täyteinen.

– Pikku hiljaa alama saahmaan soittimia samhaan virreeseen, hän analysoi.

– Hyvä, kun nyt ollaan edes samassa orkesterissa, Ylitalon kanssa porisemaan tullut Martti Kovalainen huikkaa vierestä.

He ovat vanhoja ystävyksiä ja ovat aloittaneet työuransa ”ihan pohjalta”; nuorina miehinä he työskentelivät yhdessä haudankaivajina.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 14.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?