Toimittaja: Pirjo Satta

Ainiovaaran koulun 1.–3.-luokkalaiset lauloivat kauniisti Sami Pilvilän ja Ilkka Korvan kitaran säestyksellä.

YLITORNIO – ”Hei, mistä tulet pieni lohikäärme? Minne matka sinut vie? Eteenpäin kuljet halki ilman. Kotiinpäinkö siivet sua vie? Jätit muiston sydämeeni, sua usein ajattelen. Missä lienet mun ystävä pieni, vihreä, punasilmäinen”.

Tämän Ilkka Korvan sanoittaman ja säveltämän Pieni vihreä lohikäärme -hankkeen teemalaulun sanat toivat kuulijat loppuunmyytyyn, ikimuistoiseen konserttiin Ylitornion kunnantalon auditorioon viime sunnuntaina.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys tukee haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä maailman katastrofialueilla ja Suomessa. Pieni vihreä lohikäärme oli historiallinen hanke, koska mukana olivat kunta, seurakunta, koulutoimi, yrittäjät, Lions Club sekä runsaasti talkoolaisia.

Konsertti oli huipennus koko hankkeelle. Sami Pilvilä ja Ilkka Korva uurastivat hankkeen ja konsertin hyväksi alusta loppuun asti ja työtä oli paljon. Mutta se kannatti. Konsertissa esiintyi ylitorniolaisia laulun taitajia ja Sami Pilvilä siivitti yleisönkin rentoon tunnelmaan. Konsertissa esiiintyivät Samin ja Ilkan lisäksi peruskoulun oppilaat, Sanna Pilvilä, Hanna Utunen, Tuovi ja Tapani Tihinen, Anneli ja Esko Kätkä ja Joel Utunen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 15.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?