Toimittaja: Pirjo Satta

Krista ja Aurora kuvassa Mailerin ja Auroran koiran Kairanlumon Kompiaisen eli ”Komppiksen” kanssa.

MELLAJÄRVI – Jouluaatto 2015 oli silloin 12-vuotiaalle Aurora Haatajalle erikoisen onnellinen päivä. Joulupaketista löytyi kaksi kehystettyä taulua. Toisessa oli kuva puolivuotiaasta shetlanninponista ja toisessa taulussa oli ponin omistajan nimi: Aurora Haataja.

Isosisko Krista Haataja muisteli, että Auroran ilme oli näkemisen arvoinen. Illan aikana Aurora oli hämmästyneenä kysynyt monta kertaa ”oikeasti”?

Siitä alkoi Auroran ja Mailerin kaunis ystävyys- ja valmennussuhde, minkä voi aistia. Turtolassa asuvalle 15-vuotiaalle Auroralle isosiskon koti Mellajärvellä on kuin toinen koti. Siellä asuu Auroran omistama nelivuotias ja 106-senttimetrinen Mäntylahen Maileri.

– Maileri on minun ensimmäinen kasvattiponivarsa, ensimmäinen kasvatti ylipäätään. Sen syntymää jännitettiin koko naapuruston kanssa ja syntymä oli meille todella suuri asia. Pienen ponin syntymää käytiin ihastelemassa naapuripitäjästä asti. Eihän sitä joka päivä pääse katsomaan vastasyntynyttä shettisvarsaa, Krista muistelee.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?