Toimittaja: Kari Kaulanen

Hanna Lintupuro kuunteli Meän Opiston pisteellä Anni Korven toiveita saada opiston kursseja myös Pekanpään vanhalle koululle.

YLITORNIO – Ylitornion kunta järjesti tiistaina kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa haettiin kuntalaisilta ideoita sivistystoimen palveluiden kehittämiseen.

Kutsua oli kuultu huonosti, sillä auditorioon oli saapunut vain reilut kymmenen henkeä, ja heistäkin suurin osa kuului tavalla tai toisella järjestävään tahoon.

– Ajatuksena oli kysyä kuntalaisilta, mitä sivistystoimi on nyt ja mitä sen pitäisi olla tulevaisuudessa, jotta vastattaisiin toiveisiin ja tarpeisiin, rehtori Jouni Vuontisjärvi sanoi toivottaessaan yleisön tervetulleeksi.

Sivistystoimen palveluihin saattoi tutustua ja antaa niihin omia kommenttejaan viidessä pisteessä. Ne olivat varhaiskasvatus, vapaa-aikatoimi, perusopetus, Meän Opisto ja Tornionlaakson kirjasto.

Tavoitteena on, että sivistystoimen kehitysstrategia käsitellään sivistyslautakunnassa, kunnanhallituksessa ja -valtuustossa kesään mennessä.

– Työvisiona meillä on ollut: ”Sivistystoimi luo yhdessä positiivisen väylän hyvinvointiin ja rikkaaseen yleissivistykseen. Työ ja palvelut järjestetään yhteisöllisyyttä tukien ja syrjäytymistä ehkäisten”, Vuontisjärvi kertoi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?