Toimittaja: Pasi Romakkaniemi

Turtolassa Elias ja Akseli Enbuska taiteilivat päällään seisovan lumiukon Tiina-äidin pienellä avustuksella.

PELLO – Suomen Ladun organisoima Ulkona kuin lumiukko -kampanja liikutti Pellossa niin nuoria kuin vähän vanhempiakin lumiukon rakentajia. Pellon alakoulun väki taiteili ukkoja yhdessä opettajien ja koulunkäynninohjaajien kanssa. Lisäksi apuna olivat Pellon Ladusta ja Polusta Soili ja Markku Ilmavirta, Soili-Iiris Taivainen sekä Maarit ja Rauno Maunula. Yhteensä torstaipäivän aikana kohosi koulun pihamaalle ja sen lähiympäristöön yhteensä 56 toinen toistaan hienompaa lumiukkoa.

Turtolassa kyläyhdistys osallistui myös kampanjaan. Puheenjohtaja Sonja Konolan mukaan ulkoilmatapahtuma sai runsaasti väkeä liikkeelle.

– Lumiukkojen lisäksi meillä oli muutakin touhua, kuten makkaranpaistoa, mäenlaskua ja tarkkuusheittoa, Konola kuvailee.

Kampanjan tarkoitus olikin saada ihmisiä ulos yhteiseen hauskanpitoon.

Kaikkiaan Suomen Ladun organisoima kampanja koostuu kolmesta osa-alueesta: Yhdistysten ja varhaiskasvattajien lumiukkotapahtumista, Suomen Ladun ystävänpäiväkampanjasta sekä kampanjan nettisivuilta löytyvästä lumiukkolaskurista.

Kampanja käynnistyi 2. päivä helmikuuta ja se loppuu 10. maaliskuuta, eli ensi sunnuntaina. Tavoitteena on, että siihen mennessä lumiukkolaskuriin olisi kirjattu yli 10 000 lumiukkoa ympäri maan.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?