Toimittaja: Maija Muhonen

Legendat osaavat ottaa vastoinkäymiset rennosti. Pari vuotta sitten Ylläs–Levi-hiihdossa Mietaan suksi ei ottanut asettuakseen. Pertti Teurajärvi kannustaa, Jouni Palosaari kiinnityshommissa. Kuva: Mari Palomaa.

JARHOIS – Viikonloppuna on mahdollisuus nähdä vanhan liiton karpaaseja kenties viimeistä kertaa yhdessä. Meän Hihdon 20-vuotisjuhliin on saatu paikalle kolmikko Pertti Teurajärvi, Juha Mieto ja Thomas Wassberg.

– Mie piän harvinaisena, että Mietaa ja Wassberg pääsevät kohtaamaan uuestaan. Saattaa olla, että kun iäkkäitä ihmisiä ollaan, se on viimeinen kerta, ko satutaan yhteen, Pertti Teurajärvi sanoo.

Tällä kertaa Wassberg ja Mietaa eivät satu kilpapariksi, vaan kaikki kolme hiihtäjää ovat samassa viestijoukkueessa Meän Hihto -tapahtuman hyvässä hengessä.

Meän Hihto on myös Miedolle tuttu tapahtuma. Hän arvelee hiihtäneensä 1960-luvulla kisassa ainakin kerran, 1969. Tuolloin Meän Hihdossa mentiin tosissaan.

Kuntolan Ossille ei ollut alle 18-vuotiaitten sarjaa. Se hiihti Thomas Magnussonin parina ja voitin sen, että kovaa siellä hiihdettiin.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?