Toimittaja: Minna Siilasvuo

Ylitorniolaiset ja pellolaiset yrittäjät valmistautuvat siirtymään offlinesta onlineen.

TORNIONLAAKSO – Viime viikolla pellolaisilla ja ylitorniolaisilla yrittäjillä oli tilaisuus tutustua islantilaiseen myynti-, sopimus- ja varauksenhallinta-alusta Bókuniin. Bókun on kehitetty erityisesti palvelemaan matkailualaa.

Asiakas voi varata Bókunissa haluamansa palvelun – majoituksen, retken, kotaruokailun tai muun vastaavan – heti ja myös maksaa sen saman tien. Tämä poistaa yrityksiltä huolen siitä, onko asiakas tosiaankin tulossa vai tuleeko viime hetkellä mutkia matkaan.

Yrittäjiä kouluttanut Anne Kaakkurinniemi totesi tilaisuuden alussa, että vaikka Bókuniin siirtyminen vaatii vähän ylimääräistä tekemistä, yrittäjän työ helpottuu pian.

– Kun tuotteet on syötetty pilveen, siellä on helppo lisätä ja poistaa lähtöjä, sulkea päiviä ja mitä milloinkin on tarvis tehdä. Asiakkaita voidaan aina ohjata ottamaan yhteyttä sähköpostilla, mutta ehkä kolmen vuoden päästä kaikilla on online. Kukaan ei lähesty meitä sähköpostilla tai puhelimella – emmekä me oikeastaan haluakaan sitä.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?