Toimittaja: Minna Siilasvuo

Rieskoja syntyy kuin liukuhihnalta Anni Korven ohjauksessa. Näissä rieskoissa näkyy kuitenkin tekijän kädenjälki toisin kuin liukuhihnarieskoissa.

PEKANPÄÄ – Pekanpään Tyynelän iso pirtti, entinen luokkahuone, tuoksuu hiukan palaneilta jauhoilta. Ilma on niin sakeaa, että isoista ikkunoista tulviva valo näyttää siivilöityvän ohuen, harmaan jauhopilven läpi.

Kyseessä ei ole nenän tai silmien aiheuttama harha-aistimus, vaan totinen tosi. Pitkän pöydän ääressä taputellaan ja tärpätään rieskoja niin että jauho pöllyää. Iloinen puheensorina täyttää huoneen.

Ylitornion koululaisten pienimmät, 1.–2. luokkien oppilaat ovat päässeet viime viikkojen aikana Tyynelään tutustumaan ihan käytännössä rieskan leipomiseen. Sekään ei nimittäin synny itsekseen kaupan takahuoneessa.

Esiliinaan sonnustautunut emäntä Anni Korpi hyörii lapsijoukon ja jauhopilven keskellä, jakaa ohjeita ja näyttää mallia. Marketta Alatalo hoitaa paistajan tärkeää tehtävää pienen pizzauunin ääressä, ja koulunkäyntiavustaja Saara Tyni yrittää revetä joka suuntaan – ja onnistuukin siinä ihan kiitettävästi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?