Toimittaja: Minna Siilasvuo

SEEFELD – Vuonna 1964 Mr Seefeldin tittelin saaneen hiihtäjämestari Eero Mäntyrannan pienoispatsas päätyi keskiviikkoaamuna Seefeldin nykyisen pormestarin Werner Friesserin työhuoneen kirjahyllyn koristeeksi. Tempauksen ideoi ja toteutti Mäntyrannan kaima, Pellon nykyinen kunnanjohtaja Eero Ylitalo. 

– Patsaan lahjoituksessa olivat mukana mestarihiihtäjät Juha Mieto ja Sami Jauhojärvi. Friesser oli oikein otettu patsaasta ja yllättynyt sen koosta. Hän oli kuvitellut sen mahtuvan kämmenelle, Eero Ylitalo kertoi Seefeldistä. 

Tapaamisessa solmittiin myös alustava aiesopimus siitä, että Pello ja Seefeld muodostavat tulevaisuudessa ystäväkuntaparin. 

– Seefeld on suunnilleen saman kokoinen kunta kuin Pello, ja he ovat silti pystyneet järjestämään hiihdon maailmanmestaruuskisat. Uskon, että meillä olisi paljonkin annettavaa toisillemme puolin ja toisin, Eero Ylitalo totesi. 

Seefeldin pormestari on halukas tutustumaan Pelloon ja Mr Seefeld Eero Mäntyrannan harjoitusmaastoihin myös henkilökohtaisesti. 

Minna Siilasvuo 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?