Toimittaja: Kaisu Niska

Keskustan Mikko Kärnä ja Kokoomuksen Sara Tuisku pitivät Ylitornion SEOlla yhteisen, puoluerajat ylittävän vaalitilaisuuden.

YLITORNIO – Kokoomuksen lappilainen eduskuntavaaliehdokas Sara Tuisku saapui tapaamaan ylitorniolaisia yhdessä Keskustan Mikko Kärnän kanssa. Yli puoluerajojen ulottuva vaalitilaisuus kokosi Seon huoltamokahvilaan runsaasti yleisöä.

Heti kättelykierroksella Sara Tuiskulle esitettiin kysymys, ”ja mikä on puolue?”, sillä niin uusi tuttavuus rovaniemeläinen Tuisku ylitorniolaisille oli.

Aluksi sekä Tuisku että Kärnä totesivat, että lappilaisten kansanedustajien määrä eduskunnassa on pieni, vain seitsemän edustajaa, ja siksi heidän on syytä tehdä yhteistyötä.

– Tämä tilaisuus on nyt käytännön esimerkki siitä, että voimme yhdessä ajaa asioita Lapin hyväksi.

Tuisku istuu tällä hetkellä Rovaniemen kaupunginhallituksen jäsenenä ja Lapin sairaanhoitopiirin hallituksessa varapuheenjohtajana.

– On erittäin tärkeää, että meillä on edustus Lapista jokaisesta puolueesta. Tämä näkyy käytännön työssä monessa asiassa.

Helsingissä asioita valmistelevat virkamiehet vaativat Tuiskun mukaan jatkuvaa muistutusta siitä, mitä on arki Lapissa. Mitä on esimerkiksi lähteä synnyttämään tai saamaan ensiapua 500 kilometrin päähän? Millaisia ovat koululaisten koulupäivät, kun koulumatka voi kestää kaksi tuntia yhteen suuntaan?

– Siksi mie haluan sinne vaikuttamaan.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 1.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?