Kuva Pia Leppäniemi.

PELLO – Tämän vuoden pellolaisabit lähetettiin lukulomalle todellisessa lumimyrskyssä, mutta se ei estänyt hauskanpitoa. Seitsemän kääpiötä ja kaksi Lumikkia, eli yhteensä yhdeksän lukion kolmasluokkalaista kuskattiin potkurikyydillä kuorma-auton lavalle, minkä jälkeen nuorempien oppilaiden innolla odottama karkkisade alkoi.

Abit rikkoivat sukupuolirooleja ainakin pukeutumisellaan, sillä Lumikkien sääret olivat yllättävän karvaisia ja vastaavasti kääpiöiden muodot parroista huolimatta kovin naisellisia.

Seuraava päivä oli Wanhojen. Ylpeät vanhemmat ja isovanhemmat sekä ehkä pikkuisen kateellisetkin nuoremmat oppilaat saivat nauttia liehuvista helmoista ja arvokkaista nuorista miehistä tummissa puvuissaan. Koulun juhlasalissa Wanhat esiintyivät ensin aamulla alakoululaisille, puolenpäivän jälkeen yläkoululle ja lukiolle ja illalla vielä yleisötilaisuudessa.

Kaiken lisäksi päivän mittaan pyörähdettiin pienemmissä porukoissa vielä terveyskeskuksessa ja vanhusten hoitokodeissa esiintymässä. Ei siksi ihmekään, että monet Wanhat myönsivät iltaesityksen jälkeen päivän olleen raskaan, mutta hauskan ja mieleenpainuvan. (PR)

Ylitornion wanhojen tansseissa Bond-teema

YLITORNIO – Kun abit oli saateltu edellisenä päivänä matkoihinsa Ylitornion Yhteiskoulun lukiolta, ottivat kakkosluokkalaiset eli niinsanotusti vanhat – siis ”wanhat” – lukion haltuunsa ja juhlivat asiaa näyttävästi kokonaisen päivän ajan.

Ensin aamupäivällä wanhat kävivät tanssimassa Ylitornion kaikissa hoivakodeissa ja Ainiovaaran koululla. Myös päiväkotilapset pääsivät nauttimaan prinsessojen ja heidän komeiden prinssiensä esityksistä.

Illalla päivä huipentui suureen gaalamaiseen tanssiaisiltaan, jossa juontajaparina toimineet Saimi Viiri ja Oskari Siponen ensin esittelivät kaikki ihanat parit. Tosin pari herraa oli jäänyt ilman daamia, mikä oli valitettavaa, mutta hyvin nämä herrat kuitenkin tanssiaisten pyörteissä selvisivät.

Perinteisesti tanssien lomaan oli tänäkin vuonna suunniteltu pieni näytelmä. Illan teemana oli James Bond, joka pääsi jahtaamaa pahista hyväntekeväisyystanssiaisiin. Siellä nähtiin monta tuttua, kuten Kultavarvas, Tohtori Kyllä sekä Rautahammas. Pahikseksi paljastui Bondin tyyliin kaunis ja tanssitaitoinen neitokainen.

Tanssien koreografiat oli suunnitellut ja harjoituttanut opettaja Soili Tolonen, jolle wanhat luovuttivat illan päätteeksi kukkaset. (KN)

Lisää penkkareista ja wanhojen tansseista Meän Tornionlaakson sivuilta 9-11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?