Toimittaja: Minna Siilasvuo

TURTOLA – Ylioppilaskunnan Laulajien pienyhtye Lumen sällit yllätti ja piti maanantai-iltana Turtolan koululla ylimääräisen Hämärän ääniä -konsertin. Myös pellolaiset yllättivät, sillä vajaan vuorokauden varoitusajasta huolimatta koulun saliin kerääntyi yli 50 kuoromusiikin ystävää.

Konsertti oli juuri niin upea kuin osattiin odottaakin, olihan säveltäjien listalla suomalaisen musiikin merkkihenkilöitä Jean Sibeliuksesta Gösta Sundqvistiin, ja laulajatkin olivat parasta laatua.

Lumen sällit siirtyivät ketterästi tunnelmasta toiseen. Välillä itketettiin kuulijoita Sydämeni laululla, jammailtiin iloisesti My Evalinen tahdissa tai laukotettiin Jukka Linkolan sovittamaa Poroa ”poikki metsät, maat”.

Konsertti päättyi jyhkeään Finlandiaan – ainakin melkein, sillä kun Kalervo Aska lahjoitti sälleille Turtola – Tornionlaakson helmi -kirjan ja varmemmaksi vakuudeksi Tornionlaakson vuosikirjan, heidän oli melkein pakko laulaa ihastuneelle yleisölle vielä serenadi Hän kulkevi kuin yli kukkien.

Ihastus taisi olla molemminpuolista, sillä sällit vakuuttivat tulevansa Turtolaan toistekin.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?