Toimittaja: Kaisu Niska

Vesper-kodissa asukkaat ja hoitajat viihtyvät yhdessä. Sohvalla Aila Jaako, lähihoitaja Teija Kreivi ja Kaarina Kauma, tuolissa Julia Jolanki. Sohvan takana palveluesimies Jaana Kreivi-Leppänen, hoiva-avustaja Eeva-Maria Heikka-Kantomaa ja lähihoitaja Marika Barsk.

YLITORNIO – ODL Hoivapalvelut Oy:n Vesperkoti Ylitorniolla tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Talossa on 32 asuinpaikkaa, joista 23 on tällä hetkellä täytettynä. Vesperkoti aloitti toimintansa vuoden 2017 alussa.

Henkilökunnan hoidollinen vahvuusindeksi on 0,60 ja on ollut ajoittain reilusti ylikin muuttuvan asukastilanteen vuoksi. Sairaanhoitajia on kaksi ja puoli – se ”puolikas” on talon palveluesimies Jaana Kreivi-Leppänen, jonka työnkuvaan kuuluu puolet hallinnollista ja puolet hoivatyötä. Lähihoitajia on 11 vakituista sekä sijaisissa yksi sairaanhoitaja, yksi lähihoitaja ja yksi hoiva-avustaja.

Lisäksi talossa on kaksi keittiö-siivoustyöntekijää.

Tällä hetkellä Vesperkodilla ei ole vuoteeseen hoidettavia asukkaita, vaan enimmäkseen asukkaat liikkuvat itsenäisesti apuvälineen turvin ja tarvitsevat ohjausta ja apua päivittäisissä toimissa. Talossa on muistisairaita, mutta myös täysin muistavia asukkaita.

Lue lisää Meän Tornionlaaksosta sivuilta 8-9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?