Toimittaja: Minna Siilasvuo

PELLO – Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Pellon nuoriso-liikuntatoimi järjestivät viime viikolla Ponnen talolla ja keilahallilla soveltavan liikunnan päivän. Aamupäivän tunnit oli suunnattu erityisryhmille ja koululaisille, mutta iltapäivällä myös muut kuntalaiset pääsivät tutustumaan soveltavaan liikuntaan.

VAU ry:n suunnittelija Jarno Saapunki avustajineen esitteli Pellon kunnan liikunnanohjaaja Emilia Anderssonin kanssa erilaisia soveltuvan liikunnan pelejä ja apuvälineitä. Saapunki järjestää eri puolilla Lappia mahdollisuuden tutustua vammaisurheiluun ja -liikuntaan noin kerran kuussa.

– Kohderyhmänämme ovat muun muassa näkö-, liikunta- ja kehitysvammaiset sekä elinsiirron saaneet ihmiset, mutta kyllä nämä lajit sopivat muillekin. Osa aamupäivän koululaisista oli niin innoissaan, ettei olisi halunnut lähteä pois ollenkaan, Jarno Saapunki naurahtaa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?