Toimittaja: Kaisu Niska

Mawsonin geologi Janne Kinnunen esitteli ylitorniolaisille kairausalueita kartalta.

YLITORNIO – Mawson Resources Ltd on kanadalainen malminetsintäyhtiö, joka keskittyy arvometalliesiintymien etsintään Pohjoismaissa. Yhtiön tämän hetken merkittävin tutkimushanke on Rompas-Rajapalojen kultaesiintymä Ylitorniolla ja Rovaniemellä.

Mawsonin toimitusjohtaja Michael Hudson, tiedottaja Noora Ahola sekä geologi Janne Kinnunen pitivät Ylitorniolla avoimen tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin mitä on tapahtunut ja mikä on tilanne tällä hetkellä. Tiedotustilaisuus keräsi kunnantalon auditorioon runsaasti kiinnostuneita osanottajia.

Mawson on tehnyt tutkimuksia Rompas-Rajapalojen alueella nyt kahdeksan vuoden ajan. Tällä hetkellä tutkimukset keskittyvät Rajapalojen alueella, johon kaivosviranomainen TUKES on juuri jatkanut yhtiön malminetsintälupaa.

Lupa uudistettiin kolmeksi vuodeksi koko 1462 hehtaarin laajuiselle Kairamaat 2–3-alueelle Natura-arvioinnin ja esitetyn tutkimussuunnitelman mukaisesti.

Luvan jatkaminen merkitsee kolmen miljoonan euron investointia ja 70 henkilön työllistämistä jo tämän kuluvan talven aikana. Yhtiö on nyt aloittanut syväkairaukset neljällä laitteistolla. Kairausten tavoitteena on selvittää Rajapalojen tutkimusalueen kulta-kobolttimineraalivarannon laajuutta.

Syväkairaukset toteutetaan talviaikana keliolosuhteiden ollessa näytteenottoon soveltuvat.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivult 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?