Toimittaja: Pirjo Satta

Seijalla on retrokankaita laidasta laitaan. Kuvassa on osa hänen rakkaista aarteistaan, jotka hän on hankkinut Suomesta ja Ruotsista.

KAUNISVAARA – Käsityöt ovat kiinnostaneet pellolaislähtöistä Seija Sisko Waaraa aivan pienestä tytöstä asti. Väreistä ja kuoseista hän saa energiaa ja iloa. Eräänä päivänä hän sattui löytämään Facebookista erään retroryhmän kuvia värikkäistä verhoista, seinävaatteista ja mekoista.

Seijalle kuviot ja värit olivat tuttuja omasta lapsuudestaan ja 1970-luvulla käydystä koulusta Tervolasta. Nämä siivittivät hänet nykyiseen ammattiinsa, missä rakkaus retroon on ilahdattanut hänen asiakkaitaan Suomessa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Norjassa.

– Muistan elävästi, kun aloitin kansakoulun Pellossa vuonna 1964. Me asuimme silloin Nivanpäässä ja minun oli pakko oppia ajamaan pyörällä päästäkseni kouluun. Viimeisen kesän aikana äiti opetti minua ajamaan aikuisten pyörällä pitäen pakettihollarista kiinni ja juosten perässä. Monta päivää siinä harjoiteltiin ja vihdoin sen opin. Oli se ilon päivä, kun syksyllä sain oman pienen polkupyörän, Seija muistelee lämmöllä.

Myöhemmin Iso-Kamulan tyttökatraan esikoisen tie vei Ruotsin Kiirunaan vuonna 1975 silloisen avioliiton myötä, kuten monen muunkin pellolaisen siihen aikaan. Kardiksen kautta hän asettui Kaunisvaaran maalaismaisemiin Ralfin kanssa vuonna 2002.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?