Toimittaja: Kari Kaulanen

Kolarin kunnan hankevastaava Asta Hakso ja helmikuun alussa Muonion kunnan elinkeinokoordinaattorina aloittava Kaisa Kylä-Kaila olivat tyytyväisiä tilaisuuden antiin.

PELLO – Kun Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo sai tietää, että hankerahoja on jakamatta miljoonakaupalla hän päätti järjestää tilaisuuden asian valaisemiseksi.

Perjantaina 18.1. Pelloon, Ylitalon hankeklinikaksi kutsumaan tilaisuuteen kokoontui hankkeiden parissa työskenteleviä ihmisiä Pellon lisäksi Ylitorniolta, Kolarista ja Muoniosta. Paikalla oli edustus myös Ruotsin puolelta Koulutus Nordista.

He saivatkin rautaisannoksen tietoa, jota olivat jakamassa Liisa Irri, Marja Kivekäs ja Paula Alho, jotka toimivat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alaisuudessa kukin omalla sektorillaan.

Anne Anttila toi terveiset Outokaira Tuottamhan ry:stä.

Tilanne tänään

Käynnissä oleva rakennerahasto-ohjelma on nimeltään Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020. Pohjois-Suomen hankehakujen osalta meneillään oleva hakuaika Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osalta päättyy 27.2.2019 ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osalta 1.3.2019.

Niiden lisäksi hakuja tulee olemaan syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Haettavien hankkeiden toteutusaika päättyy 31.8.2023.

Tilaisuudessa käytiin läpi toimintalinjat (TL) 2–5. Niillä on jaettavaa yhteensä vielä noin 16 miljoonaa euroa.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?