Toimittaja: Kari Kaulanen

Annika Saarikko toi Tornionlaaksoon ministeritason terveisiä.

RAANUJÄRVI – Kuin asemansa velvoittamana perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko saapui perjantai-iltana Raanujärven Loimun talolle perheineen. Nelivuotias Aarni-poika kilpailikin aluksi äitinsä kanssa huomiosta, mutta löysi sitten samanikäisen kaverin, jonka kanssa toi saliin niin elämää kuin tulevaisuudenuskoa.

Vaikka tapahtuma oli pantu pystyyn nopealla aikataululla, Loimulle oli löytänyt tiensä yli kuusikymmentä ministerin sanomisista kiinnostunutta ihmistä niin Ylitorniolta, Pellosta kuin Rovaniemen suunnaltakin.

Kutsun Saarikolle oli esittänyt Raanujärvellä asuva, Suomen Keskustan Peräpohjolan piirin tuore puheenjohtaja Tanja Joona.

Synnytykset säilyvät Lapissa

Annika Saarikko oli silminnähden iloinen yleisömäärästä. Hän kertoi vierailleensa aiemmin päivällä Lapin Keskussairaalassa sairaalan laajennusinvestoinnin merkeissä. Suunnitelmissa on muun muassa uusi synnytyssairaala.

– Viime vuonna Lapin keskussairaalassakin syntyi alle 1000 lasta. Sitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että synnytystoiminta olisi Lapissa vaarassa. Rovaniemen on kuitenkin jätettävä virallinen hakemus.

Suomi on Saarikon mukaan maailman paras maa syntyä, sillä lapsien ja äitien kuolleisuusluvut ovat olemattoman pienet.

– Olemme onnistuneet kehittämään lasten ja perheiden palveluja, Saarikko sanoi ja mainitsi esimerkkeinä lapsilisät, äitiyspakkaukset, maksuttoman kouluruuan ja peruskoulun.

Vastakohtana hän otti esiin myös sen, että 20 000 lasta on sijoitettu kodin ulkopuolelle ja lastensuojeluilmoituksia on tehty enemmän kuin koskaan.

– Se on toisaalta hyvä asia, sillä se tarkoittaa, että joku välittää ja puuttuu.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 8–9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?