Toimittaja: Kari Kaulanen

AINIOVAARA – Kolmisensataa lajista innostunutta osallistui Länsi-Rajan Rastin järjestämiin loppiaisviikonlopun hiihtosuunnistuskilpailuihin. Osallistujien ikähaitari oli alle 11-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Kyseessä on siis mitä suurimmassa määrin koko perheen laji.

Sarjoja oli kolmisenkymmentä, joten lähtöalueella riitti säpinää. Loppupään lähtiessä urille ensimmäiset ovat saapuneet maaliin jo aikoja sitten.

Ainiovaaralla suunnistettiin lauantaina ja sunnuntaina. Lauantain sprintin voitti Pellon Ponnen Jyri Uusitalo. Sama mies oli nopein myös sunnuntain pitkällä matkalla huolimatta siitä, että joutui ensimmäisessä kartanvaihdossa vaihtamaan myös toisen suksen. Molempina päivinä taakse jäi kaksi maailmanmestaria, Venäjän Andrei Lamov ja Ruotsin Erik Rost.

Naisten sprintin voitti Ruotsin Magdalena Olsson. Sunnuntain ykkönen oli lauantaina toiseksi sijoittunut Salla Koskela. Mukana oli myös maailman paras naissuunnistaja Tove Alexandersson. Hän osoitti, että myös suksi kulkee sijoittumalla lauantaina neljänneksi ja sunnuntaina toiseksi. Toki siitä on todisteena myös kahdeksan hiihtosuunnistuksen maailmanmestaruutta, joita kesäsuunnistuksessa on kertynyt vain seitsemän.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 2–3.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?