Toimittaja: Tapani Melaluoto, kunnanjohtaja

Vuosi 2018 päättyi Ylitorniolla mukavissa tunnelmissa. Loppuvuotta sävyttivät monet hienot tapahtumat. Jouluun liittyvät tapahtumat kokosivat ihmisiä suurin joukoin yhteen; kauneimmat joululaulut, joulunavaukset, puurojuhlat ja niin edelleen.

Marraskuussa järjestetyssä perinteisessä yrittäjäjuhlassa oli mukana ennätysmäärä osallistujia ja mikä parasta, juhlassa oli paljon nuoria yrittäjiä ja hyvä tunnelma. Se jos mikä luo uskoa tulevaisuuteen. Yritykset tekevät hyvää yhteistyötä monella rintamalla ja kunnan yrityspalvelun ovi käy vilkkaasti.

Monipuolinen elinkeinoelämä on elinehto menestymiselle. Kotikunnassamme on monipuolinen ja vahva yritystoiminta. Kunnan tehtävä on luoda hyvät toimintaedellytykset elinkeinoelämälle. Yhteinen tavoitteemme on edistää myönteistä ilmapiiriä sekä parantaa yrittämisen edellytyksiä ja kunnan vetovoimaisuutta. Se luo perustan myös hyville kuntapalveluille ja elinvoimaiselle kunnalle.

Joulukuussa saimme kuulla myönteisiä uutisia malminetsinnästä. Malminetsintäyhtiö Mawsonin edustajat kertoivat Meltosjärven kylällä pidetyssä kylätapahtumassa viimeisistä tutkimustuloksista Rompaksen alueelta. Mawson Oy julkisti myös tiedotteen mineraalivarannosta. 

Maaperässä on lupaava kulta- ja kobolttiesiintymä. Varantoarviota verrattiin Kittilän kultakaivoksen tuloksiin. Tutkimustoiminta vie kuitenkin paljon aikaa. 

Toivottavasti yhtiö voi jatkaa tutkimustyötä ilman viiveitä ja saisimme lähitulevaisuudessa tiedon esiintymän laajuudesta. Kaivostoiminnan mahdollinen käynnistyminen toisi alueelle satoja työtilaisuuksia.

Talven aikana tulevat keskusteluun myös kunnan alueelle suunnitellut tuulivoimahankkeet. Kunnan tehtävänä on päättää lähdetäänkö hankkeisiin liittyvää kaavoitusta toteuttamaan.

Kotikunnassamme on monia käyntikortteja kuntaan. Luonto jokineen, järvineen ja vaaroineen luo hyvät puitteet elämiselle ja asumiselle. Vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuudet kestävät vertailun mihin vain. 

Tarjonta on jo nyt monipuolinen ja hyvä. Tavoitteemme on vielä parantaa olosuhteita. 

Kunta investoi edelleen Aavasaksan alueelle. Ainiovaaran alueelle valmistellaan kehittämissuunnitelmaa. Sekin johtanee investointeihin. Kunnan alueen reitistöjä, muun muassa moottorikelkkareitistöä, tullaan parantamaan ja laajentamaan lähivuosina.

Kyläkuvassa on näkynyt parin viime vuoden entistä enemmän uusia asukkaita. Maahanmuutto ja uusien asukkaiden kotouttaminen on ollut merkittävä uusi asia kotikunnassamme. Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä ja kunta on jopa palkittu ennakkoluulottomasta toiminnasta pakolaisten vastaanottamisessa ja kotouttamisessa. Suuri kiitos kaikille ennakkoluulottomasta asenteesta.

Muun muassa nämä positiiviset asiat antavat meille hyvän lähtölaukauksen alkaneeseen vuoteen. Tässä jutussa mainitsemieni myönteisten asioiden siivittämänä meillä on hyvät edellytykset suunnata uuteen vuoteen. 

Hyvällä yhteistyöllä sekä määrätietoisella asenteella ja ahkeralla työllä onnistumme ja voitamme näköpiirissä olevat haasteet.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?