Toimittaja: Minna Siilasvuo

Aira ja Viljo Vainio viihtyivät veteraanien pienessä, mutta tunnelmallisessa juhlassa.

PELLO – Pellon koulukeskuksen Helmi-ravintolassa nautittiin viime lauantaina veteraanien jouluateria perinteisin menoin. Tilaisuuden juonsi varmoin ottein rovasti Paavo Korteniemi, joka kertoi, että paikalla on yksi rintamaveteraani, Viljo Vainio, kaksi sotainvalidia ja joukko sotaorpoja.

Mainiot jouluherkut maistuivat vieraille, ja kun kaikkea oli maisteltu, oli aika nauttia hengenravintoa. Yhdessä lauletun En etsi valtaa, loistoa jälkeen Paavo Korteniemi luki jouluevankeliumin ja totesi, että joulu on meidän jokaisen sisimmän asia.

Tuomo Huttunen liikutti kuulijoita esittämällä itse säveltämänsä ja sanoittamansa laulun Sankarinauha, ja Rune Ekonoja jatkoi laulamalla Veteraanin iltahuudon Marianne Ylitalon ja Jussi Välimaan säestäessä molempia harmonikalla.

Rintamaveteraanien Lapin piirin puheenjohtaja Heikki Haavikko kannusti puheessaan kuulijoita käymään vanhusten ja veteraanien luona, sillä keskustelukumppaneista on aina puute.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 14.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?