Toimittaja: Kaisu Niska

Tiernatytöt kiersivät liikkeissä ja ilahduttivat ihmisiä esityksellään.

YLITORNIO – Jokivarren suurimpana lahjalauantaina markkinoitu ostos- ja tapahtumapäivä Ylitornion kirkonkylän liikkeissä onnistui yrittäjien mielestä erinomaisesti. Alkkulanraitin varrelle sytytettiin aamusella peräti neljäsataa ulkotuliroihua, jotka tekivät raitista kauniin ja juhlavan koko päiväksi. Ulkotulien sytyttämiseen osallistuivat melkein kaikki liikkeet, mutta suurimman osan tulista kävivät sytyttämässä Et-Po72:n mimmit.

Pakkanen ja ilmasta tiivistyvä kosteus olivat huurruttaneet puut ja kosteus tiivistyi myös häkäräksi ilmassa. Hämärän tullessa sumuhäkärä taisi kuitenkin vain entisestään kaunistaa maisemaa.

Lahjalauantain joulupukki muoreineen sekä tonttulapsineen oli liikkeellä pitkin raittia ja kierteli kauppaliikkeissä. Yhteiskuvia pukin ja muorin kanssa otettiin isolla kuusella Hotel Kievaria vastapäätä ja näitä kuvia lähti kännyköistä tekstiviestien liitteinä, sähköposteina ja Facebook-postauksina ympäri maailmaa.

Myös Ainiovaaran koululaisten tyttöryhmä kierteli Tiernatyttöinä raittia ja kauppaliikkeitä, piipahtivatpa Tiernatytöt myös kunnantalolla, jonne oli perustettu joulutori.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?