Toimittaja: Kaisu Niska

Tonttuillassa viihtyivät kaikenkokoiset tontut

YLITORNIO – Meän Opiston perinteinen Tonttuilta alkoi iloisesti yhteislaululla ja jatkui kaikista pienimpien tonttujen esiinmarssilla. Muskarit ohjaajineen lauloivat ja leikkivät lattialla leipomisleikin ja sen jälkeen olikin vatsa täynnä pullaa, pullaa, pullaa…

Päätonttu Noemi Lehkonen kutsui tontun toisensa jälkeen esiintymään ja esitteli kaikki tutusti etunimillä. Ensimmäisen vuoron sai Hilla, joka soitti pianokappaleen Vanha mylly yhdessä Noemin kanssa.

Noemi avusti myös Venlaa, Vilhelmiinaa ja Eeditiä, ja omien esitystensä jälkeen pienet tontut siirtyivät lavalle yhdessä ja esittivät iloisen Tonttujen polkan.

Vilma soitti pianolla Mozartin sävelmän Air, Saana Bachin Menuettin ja Helmi myös Menuettin, jonka oli säveltänyt Krieger.

Esitystensä jälkeen tytöt nousivat lavalle yhdessä kertomaan Joulusta Havaijilla.

Soittajien jälkeen ääneen pääsivät yksinlauluoppilaat. Ensin Päivi lauloi Joululaulun, sitten Paula kaksi kaunista laulua, Herra saapuu ja Beetlehemin yö. Taija kertoi vuorollaan, millaista on Joulu kun on sekä Talvenrauha.

Sulo ja Päivi esittivät duettona kauniit kappaleet Kuka hän on ja Rauhanruhtinas, ja sen jälkeen Sulo lauloi yksinään yhden maailman hienoimmista joululauluista Oi jouluyö.

Lopuksi Noemi kutsui kaikki esiintyjät yhdessä ottamaan pöydältä muistoksi pienen joulukellon ja tulemaan vielä lavalle kellon kanssa. Hän esittäisi pianon ääressä kappaleen Kellot soi ja koko tontturyhmä sai tehtäväksi helisyttää pieniä kellojaan aina, kun kuuluisi ”kellot soi”.

Kellot helisivät jouluisasti ja tonttuilta päättyi.

Lopuksi Noemi kierteli vielä salissa jakamassa suklaamakeisia kaikelle kansalle.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?