Toimittaja: Kaisu Niska

Aavasaksan eläkeläisten kuoro esitti aluksi Ylläsvalssin sekä Kisuran kehtolaulun.

YLITORNIO – Ylitornion kunnantalon auditorio täyttyi viime sunnuntaisen Lapin lauluja -konsertin alla niin ääriään myöten täyteen, että kunnan vapaa-aikatoimen edustaja Laura Huhta joutui pyytämään esiintyjiin kuuluvia ihmisiä siirtymään pois salista. ”Meillä on nyt tämmönen myönteinen ongelma”, Huhta totesi kertoessaan, että paloturvallisuusmääräysten vuoksi salissa ei saa olla ihmisiä niin paljoa.

Kuorolaiset häädettiin odottelemaan omaa esiintymisvuoroaan kunnantalon sisäpihan puolelle, mutta saliin jäi senkin jälkeen arviolta lähes 300 hengen yleisö.

Konsertissa oli toki runsaasti esiintyjiäkin, jopa niin että kuoroja johtanut Anneli Kätkä ei päässyt näkemään säestäjiään kuorolaisten takana, vaan joutui huutelemaan soittajille aloitusluvan; ”Saapi lähteä!”

Myös leppoisasti ohjelman juontaneen Eugen Parviaisen huumori ja mainiot aasinsillat sekä esiintyjien kesken vallinnut rento tunnelma toivat yleisönä istuneiden kasvoille leveän hymyn, joka ei hyytynyt kertaakaan konsertin aikana. Ei edes niiden haikeimpien musiikkikappaleiden aikana.

Lue lisää Meän Tornionlaaksosta sivulta 22.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?