Toimittaja: Minna Siilasvuo

PELLO – Pellon Kehitys Oy:ssä tehdään arvokasta työtä sekä nykyisten että erityisesti tulevien yrittäjien hyväksi. Yritysneuvoja Mika Rinne toteaa, että tulevat yrittäjät astuvat Pellon Kehityksen ovesta monenlaisin miettein.

– Joillakin on tullessaan vain monta vuotta mietitty haave. Usein se liittyy nykyiseen työhön, harrastukseen tai molempiin. Monilla on vankka asiantuntemus itse työstä, mutta ei tietoa yritystoiminnasta.

Yrittäjä tarvitsee ammattiosaamisen lisäksi lasku- ja kirjoitustaitoa. Jokaisella on niitä jonkin verran, mutta niiden suhde ja taso vaihtelevat. Yleensä suunnitteilla olevan yrityksen toimintaidea on jo alkuvaiheessa hyvin selvillä.

– Pitää miettiä, paljonko asiakkaat ovat valmiita maksamaan palvelusta tai tuotteesta. Erityisesti käsityöammatit ovat tosi haastavia, sillä ihmiset eivät ole välttämättä halukkaita maksamaan riittävästi. Laskelmien tekeminen on tosi tarpeellista.

Yrittäjyyttä suunnittelevien lähtötaso vaihtelee, mutta yleensä tietoa tarvitaan muun muassa yhtiömuodosta, yrityksen perustamisen vaiheista ja rahoituksesta.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?