Toimittaja: Kaisu Niska

Yhteispotretissa kunnanjohtaja Tapani Melaluoto, yrittäjäyhdistyksen sihteeri Pekka Lovikka, Jouko ja Vuokko Vakkuri, Reeta Laitinen (takana), yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Mirja Heinonen sekä Jakob ja Josef Vakkuri.

YLITORNIO – Ylitornion Yrittäjäjuhla pidettiin tänä vuonna taajaman keskustassa Hotelli Kievarissa. Juhlivaa yrittäjäväkeä katsellessa tuli mieleen, että eivät ainakaan Ylitornion yrittäjät ole ”ukkoutumassa ja akkautumassa”, sillä mukana näkyi olevan paljon nuoria, vähän päälle parikymppisiä naisia ja miehiä. Yrittäjien sihteeri Pekka Lovikka totesi saman asian ja pyysi kaikkia ensimmäistä kertaa yrittäjäjuhlassa mukana olevia nousemaan ylös. Lähestulkoon yksi kolmannes nousi seisomaan.

Illan juontanut Virpi Peitso kertoi vielä, että peräti kahdeksan prosenttia ylitorniolaisista on yrittäjiä.

– Ylitornio on mahdottoman hieno paikka yrittää!

Palkitut yritykset

Juhlassa vuoden yrityksenä palkittiin Jouko Vakkuri Oy. Palkinnon Jouko Vakkuri vastaanotti yhdessä puolisonsa Vuokon sekä poikien, Josefin ja Jakobin, kanssa.

Palkinnon pokkaamisen jälkeen Jouko sanoi muutamalla sanalla lyhyesti kiitokset ja kehotti sitten vieressään olevaa Vuokkoa puhumaan.

– Mie kyllä ajattelin, että mie en puhu mithään, ko mieki olen osakkaana firmassa, mutta vain yhelä prosentilla ja seki on äänetön. Mutta mie se ylheensä meilä puhun, vaikka olis papereissa toisin. Kiitoksia, mie olen oikein ylpeä tästä Joukon saamasta yrittäjäpalkinnosta, Vuokko totesi ja toivotti vielä hyvää isänpäivää kaikille isille.

Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Salon L -kauneussalongin vuosi sitten aloittanut Tiina Lauri.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivuilta 8 ja 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?