Toimittaja: Kaisu Niska

Ansiomerkein palkitut: Marja Pantzare, Seija Kangas, Juhani Kauvosaari, Bertta Kallijärvi, Salli Alahannu-Horneman ja Paavo Horneman.

YLITORNIO – Ylitornion Kuuloyhdistyksen 30-vuotisjuhlassa kunnan tervehdyksen tuonut Sari Koivuniemi aloitti puheensa viittoen: ”Hyvää päivää kaikille! Mitä sinulle kuuluu? Minulle kuuluu hyvää. Kaikki ok. Tänään on lauantai ja on juhlapäivä!”

– Usein mietin, millaista elämäni olisi, jos en kuulisi tai kuulisin vain heikosti. Näkisinkö paremmin? Tuntisinko paremmin? Olisivatko muut aistini herkempiä? Olisinko muiden aistieni osalta vahvempi? Koivuniemi kyseli ja jatkoi kertomalla 1800-luvun lopulla Yhdysvalloissa Alabamassa syntyneestä Helen Kelleristä.

Keller syntyi terveenä, mutta sairastui 19 kuukauden ikäisenä aivokuumeeseen ja menetti sekä kuulonsa että näkönsä. Keller tunnetaan elämäntyöstään sokeiden ja kuurosokeiden auttajana. Hän on vieraillut Suomessa vuonna 1957.

– Kommunikointi on paljon enemmän kuin puhe ja kuuleminen, Koivuniemi totesi.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?